Tre fordele ved at drikke økologisk te

Det har store fordele for både dit helbred og for miljøet, hvis du drikker økologisk te. Vi kommer ind på tre fordele her, som du har ved at drikke økologisk te. Vi er blevet inspireret af de fem fordele af nordic-tea.dk. Det er en stor webshop, hvor de sælger en lang række forskellige former for te, deriblandt selvfølgelig også mange forskellige økologiske former. Læs mere her

1. Økologisk te er uden pesticider

Økologisk te bliver fremstillet uden brug af pesticider. Det er en kæmpe fordel for dig, at du kan drikke te, der ikke indeholder det. Det gælder både generelt, men i særlig grad hvis du er gravid. Der vil dit barn jo blive påvirket af det, du indtager, og fostre er særligt sårbare over for pesticider. Drikker dit barn te, er det også en god ide, at du giver ham eller hende økologisk te. 

2. Teen er bedre for naturen

Når der ikke bliver brugt pesticider til at producere te, er det langt bedre for naturen i de områder, hvor teplantagerne ligger. Naturen bliver selvsagt forurenet, hvis der bliver sprøjtet i teplantagerne. Selvom den omkringliggende natur ikke direkte bliver sprøjtet, siver sprøjtegifte jo for eksempel ned i grundvandet og kan blive ført med af regnen og brede sig til de omkringliggende området. 

3. Teen er bedre for de mennesker, der arbejder med den

Det siger sig selv, at det ikke er sundt for mennesker at arbejde i et miljø, hvor der er giftstoffer. Det er derfor selvfølgelig også sundere for de arbejdere, der arbejder på en økologisk teplantage end en, hvor der bliver sprøjtet. Lige som det er mindre sundt for dig at drikke te, der er blevet sprøjtet, er det selvfølgelig også mindre sundt for dem at få sprøjtemidler på deres hud og at indånde det, når det bliver sprøjtet på.