Plads til hygge

Plads til hygge

Solohygge, abefest eller legerum? De fleste hjem skal faktisk kunne stå model til lidt af det hele.
Men uanset hvad ens behov er, skal et hjem være et sted, der er rart at være. Man kan ofte mærke med det samme, om de forskellige rum føles behagelige at opholde sig i, og om man kan udfolde sig og slappe af. Særligt stuen er et rum, der skal kunne samle familien og vennerne, og fungere både som et socialt samlingspunkt eller danne ramme for rolige enestunder. Hvis stuen er hjertet i hjemmet, så er sofaen ofte hjertet i stuen.

En hjørnesofa kan være en rigtig god måde at skabe struktur i stuen på, og er med til at indramme et rum i selve rummet. Det er hyggeligt at kunne læne sig tilbage og lægge benene op, eller krybe ind i hjørnet med en god bog eller film.
Uanset om man har meget eller lidt plads, er en hjørnesofa en god indretningsløsning. I den rummelige stue kan sofaen være med til at samle rummet og skabe en huleagtig stemning i et ellers stort rum. En lang stue kan deles op og udnyttes til fulde ved at bruge hjørnesofaen som rumdeler. Og i den lille stue giver sofaen optimal pladsudnyttelse, hvis man stiller den i et hjørne og dermed har så meget gulvplads som muligt.

Hjørnesofaer fås i et væld af forskellige stilarter og modeller. Mange foretrækker et minimalistisk udtryk med rene linjer, der passer ind i et moderne, skandinavisk hjem. Men det er også muligt at få hjørnesofaer, der fungerer som et flot design-statement i hjemmet, i klare farver eller med et grafisk, sort-hvidt design, eller i charmerende retro-stil.
Skal stuen engang imellem fungere som gæsteværelse, er det en god ide at kigge efter en model med udtræk til gæsteseng, så man hurtigt kan skabe ekstra sengepladser.