Få hjælp til stiftelse af alle typer selskaber hos Hviid

Hviid Advokater er et advokatfirma, som er kompetente til at yde juridisk hjælp inden for en lang liste af områder. Hviid Advokater er blandt andet kompetente til at hjælpe inden for erhvervsområdet, eksempelvis med oprettelsen af mange forskellige typer selskaber. Har man derfor behov for hjælp til stiftelse af et enkeltmandsfirma, interessentskab, iværksætterselskab, aktieselskab, anpartsselskab eller holdingsselskab, bør du overveje at vælge Hviid Advokater som din samarbejdspartner, der kan føre dig trygt og hurtigt igennem de nødvendige processer. 

Oprettelsen af et selskab kræver overvejelser omkring, hvordan man vil drive selskabet i fremtiden, og hvor mange midler man har tilgængelige fra start. Man bør nemlig tage dette i betragtning for, at man kan beslutte sig for hvilken type selskab, det er mest fordelagtigt at oprette. Overordnet set kan de førnævnte selskaber inddeles i to hovedkategorier alt efter, om virksomhedens drift medfører et begrænset eller et ubegrænset ansvar. 

Begrænset eller ubegrænset ansvar beskriver i store træk, hvordan man som enkeltperson involverer sig økonomisk med selskabet. Et selskab, hvor man har begrænset ansvar, kan være en fordel, hvis selskabet kommer i økonomiske problemer. Er man på den ene eller anden måde medejer af et selskab med begrænset ansvar, har man nemlig kun hæftet sig med det beløb, man skød ind ved selskabets oprettelse. Det betyder, at man ikke kan komme til at betale en eventuel gæld af fra egen lomme – man kan højest miste de penge, man indskød fra start. Til gengæld er der flere udgifter vil oprettelsen af et selskab i denne kategori, og det kræves desuden, at man kan stille med en specifik startkapital, enten i kontant form eller i form af værdisatte aktiver. Fordelen ved ubegrænset ansvar er, at man ved oprettelsen af denne type selskab ikke behøver en startkapital, og at driften er mere simpel. Dog skal man her passe på i forhold til at komme i underskud, da man har hæftet med sin egen personlige formue, og derfor kan komme til at miste mange penge, hvis man er uheldig. 

Det er altså vigtigt at overveje, præcis hvilken type selskab, der passer bedst til ens omstændigheder. Uanset, hvilken type selskab man beslutter sig for, er der dog hjælp at hente til oprettelsen hos Hviid. Hviid Advokater har mange års erfaring med oprettelse af selskab, og de ansatte advokater i Hviids team er højt specialiserede og har dermed fagligheden til at styre processen uden problemer, med hurtig stiftelse og registrering hos Erhvervsstyrelsen fra dag til dag.