Disse vaccinationer skal du have, når du rejser i den tredje verden

Når du rejser i den tredje verden, har du brug for en lang række forskellige vaccinationer, inden du tager af sted. Det er for, at du er beskyttet mod alle de forskellige sygdomme, der findes der. Der findes nemlig mange sygdomme i den tredje verden, som vi ikke har herhjemme. Hvis du ikke er vaccineret, kan du derfor blive meget syg, og det ville jo være en ærgerlig måde at starte din ferie på. 

På hjemmesiden rejseråd.dk kan du læse meget mere om, hvilke sygdomme der er i de forskellige lande, og hvilke vaccinationer som det derfor er påkrævet, at du har. 

Nogle af de mest almindelige vaccinationer er dem mod hepatitis A og B. Det er en sygdom, der er meget udbredt i stort set alle tredje verdenslande. Det er derfor vigtigt, at du bliver vaccineret imod den. Vaccinen er lidt dyr, men fordelen ved den er, at den holder i rigtig mange år. For den ene vil du være dækket af vaccinen resten af dit liv. For den anden dækker den i 30 år. Det er altså en investering, du gør, som du ikke behøver at gøre igen lige foreløbig. 

Derudover er det også vigtigt, at du har en opdateret stivkrampevaccination, når du skal ud at rejse. Du kan nemt komme til skade, når du er på ferie. Det kan være, hvis du er ude at vandre eller ude at svømme. Det ville være ærgerligt at få et sår, som der kommer blodforgiftning i, fordi du ikke har fået en stivkrampevaccination. 

Derudover er det meget forskelligt, hvilke typer af vaccinationer som du har brug for. I Sydamerika og i store dele af Afrika har du brug for at blive vaccineret mod gul feber. I det sydlige Asien kan det være nødvendigt for dig at blive vaccineret imod Japansk Hjernehindebetændelse. Der er altså forskel på, hvilke vaccinationer du skal have, alt efter hvor du skal hen. 

Der er også nogle sygdomme, som det ikke er muligt at vaccinere imod. Det er for eksempel malaria, dengue feber og kolera. Når du skal til et område med malaria, kan du tage piller, så du ikke bliver smittet. I områder med kolera kan du tage en drikkevaccine, inden du skal af sted. Dengue feber er en meget udbredt sygdom, som der ikke findes en vaccine imod endnu. Det handler derfor om, at du passer på, at du ikke får myggestik. 

Læs mere på http://www.rejseråd.dk/vaccinationer/