Defensive aktier er den mere sikre investering

10 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Du har overvejet et stykke tid, at du gerne vil investere i aktier, for du er faldet over finanssektionen på nyhedssiderne, hvor du er begyndt at interessere dig for handel, økonomi og lignende.

Nogle gange har du siddet og ført spådomme for dig selv om, hvad der kommer til at være det nye sort at produkter, og hvad der bliver et hit, og hvad der bliver skidt – og så har du observeret på sidelinjen, om dette gav udslag i de tilhørende aktier.

Nogle gange tog du fejl, men andre gange havde du ret, og du kunne godt lidt ærgre dig over, at du ikke slog til og købte nogle af de aktier.

Men du vidste også med dig selv, at hvis du ikke satsede en krone, så spildte du heller ikke en krone – men omvendt vandt du heller ikke flere penge.

For du kunne jo godt se, at nogle aktier så hurtigt faldt i værdi igen, mens andre steg hurtigt, og den slags systemer har du ikke nerver til, men der var også aktier, som der ikke havde det store udsving; måske var det nogle for dig.

Defensive aktier er for den forsigtige type

Man behøver jo ikke være børshandler for at handle med aktier, og man skal heller ikke være finansekspert for at kunne navigere rundt i økonomi.

Nogle gange sidder folk jo med mange penge, de gerne vil investere, hvorfor de hyrer rådgivere til at investere ens penge i aktier fornuftigt.

Det kan du også gøre som menigmand, og hvis du vil investere i noget sikkert, så bør du gøre det i defensive aktier.

Det er nemlig den slags aktier, der ikke bliver påvirket i lige så høj grad af svingninger i samfundet og (verdens)økonomien, som man ser det med cykliske aktier.

Så kan man altid sælge dem, hvis man ser, at de er ved at dale lidt for meget i værdi, så man ikke mister for meget.